Nieuwwaarde-online.nl

Camper dagwaarde berekenen!

Camper kopen? Bereken dan de nieuwwaarde voor een goede onderhandeling!

Via het camper kenteken inzicht in nuttige informatie, snel en eenvoudig online

Opzoek naar een nieuwe of andere camper? Dan is het handig om eens het kenteken van de camper na te trekken. Door alleen het invullen van het kenteken komen er allerlei nuttig zaken naar voren. Wat te denken van de camper dagwaarde? Of de onderhoudshistorie van de camper. Wel zo nuttig om te zien of er grote gebreken geweest zijn aan de camper van je dromen. Met de dagwaarde van de camper kun je de onderhandelingen met de verkoper ook beter voeren. Zo weet jij wat de waarde van de camper is en wat je er voor zou willen betalen. Je hoeft dus niet op de blauwe ogen van de camper verkoper te vertrouwen. Doe zelf je onderzoek en kom goed beslagen ten ijs. Zo is de aankoop van je nieuwe of andere camper leuk en uitdagend. En het mooie is, jij kent de geschiedenis van de camper zo koop je geen kat in de zak. Door simpelweg het kenteken in te voeren op onze website voorkom je teleurstellingen na de aankoop van de camper. En het camper rapport is nooit weg, je hebt zo een uitstekende moment opname met alle gegevens bij de hand.

Campers zijn erg populair geworden, let dus goed op!

De camper als vervoersmiddel heeft erg aan populariteit gewonnen. Je hebt altijd je eigen huis bij je en bent niet gebonden aan het boeken van een vaste plek voor 2 weken. Valt het weer of de omgeving tegen? Dan kun je direct je camper weer starten en doortrekken naar een andere plek. Je hoeft geen uren te besteden aan het uitklappen van een vouwagen of het opzetten van een tent. En dat is wel zo prettig, zeker als de zon hoog aan de hemel staat en de hele camping met je meekijkt. Zie je, jezelf al staan zweten en zwoegen? De camper is dan een ideale oplossing, gewoon lekker alles bij de hand. Parkeren is direct vakantie vieren, hoe mooi wil je het hebben? En dat denken veel mensen. Daardoor is de populariteit van de camper enorm toegenomen. Zo erg zelfs dat er wachttijden zijn bij de levering van nieuwe campers en het aanbod van tweedehands campers niet meer zo royaal is. Het is daarom juist van belang te beschikken over de juiste camper informatie. Zo voorkom je een teleurstelling na de aankoop. Laat je ook vooral niet opjagen door de verkoper. Een snelle stap is de camper kenteken check. Hiermee heb je binnen een handomdraai de gegevens van de camper bij de hand. Zo op je telefoon als dat nodig mocht zijn. Het rapport kun je eenvoudig downloaden. Je kunt de gegevens dus direct gebruiken in de gesprekken met de verkoper. Kijk kritisch naar het onderhoudsverleden van de camper, zijn hier gekke zaken te ontdekken? Kijk ook vooral of de kilometerstand een juiste is. Deze gegevens vind je allemaal in het camper kenteken rapport. Ook krijg je inzicht in de nieuwwaarde van de camper en de dagwaarde van de camper. Uiteraard zit hier bij gebruikte campers een verschil in. Dan is vooral de dagwaarde van de camper van belang. Dat is namelijk het bedrag wat een verzekeraar uitkeert als de camper total loss is. Door hier goed naar te kijken voorkomt dit een teleurstelling, mocht je aanspraak moeten maken op de verzekering.

Nieuwwaarde, dagwaarde of marktwaarde van een camper?

Welke waarde is nu eigenlijk wat en wat kun je er mee? Termen als de dagwaarde, cataloguswaarde, nieuwwaarde, economische waarde of de marktwaarde zie je veel voorbij komen. Welke waarde heb je nu nodig in de onderhandelingen? Dat zijn er in feite 2, namelijk de dagwaarde en de marktwaarde. Zie hierbij de dagwaarde als maximumprijs in de onderhandelingen. Je moet namelijk de camper verzekeren en de verzekeraar gaat bij de dekking van je camper uit van de dagwaarde. Dit is dus de waarde die de camper op die dag oplevert als deze total loss is. Een belangrijke waarde dus, zeker in de onderhandelingen. Punt is dat campers nu erg populair zijn. Dat doet niet zoveel met de dagwaarde, maar wel veel met de marktwaarde. Hoe bereken je nu de marktwaarde van een camper? Dat kan op twee manieren. De eerste manier is een markt onderzoek doen. Kijk eens rond bij camper aanbieders wat de vraagprijzen zijn van jouw type camper. Makkelijker nog is om dit via internet te doen. Er zijn verschillende camper marktplaatsen waarbij je eenvoudig de prijzen kunt inzien. Zet deze eens op een rijtje en je ziet wat er gemiddeld voor jouw type camper gevraagd wordt in de markt. De tweede manier is een camper taxatie laten uitvoeren. Een camper expert maakt dan een volledig taxatie rapport van je camper op. Hiermee kun je zien of de vraagprijs realistisch is onder andere. Nadeel is dat een taxatie ingepland moet worden en geld kost. Groot voordeel is wel dat er dan een expert met je meekijkt. Zeker als het je eerste camper is, is dit raadzaam te laten uitvoeren als laatste stap in de onderhandelingen.

Camper dagwaarde

Dit is de waarde van de camper vandaag de dag, simpel gezegd dat is het bedrag wat je terugkrijgt van de verzekeraar als de camper total loss is. Een belangrijke waarde in de onderhandelingen en voor de verzekering!

Camper nieuwwaarde

De waarde van de camper zoals deze is verkocht uit de camper verkoopcatalogus. Deze waarde is de historischewaarde van de camper inclusief alle opties die er door de eerste eigenaar bij besteld zijn.

Camper marktwaarde

De camper waarde zoals deze door de markt bepaald wordt, dus door vraag en aanbod. Deze waarde kun je zelf bepalen door een online marktonderzoek te doen en verschillende campers en hun prijzen te vergelijken.